Ευχαριστήρια – Συντελεστές

Σε ένα ιστορικό Project το βασικότερο συστατικό για την επιτυχία του είναι η συνεργασία, η διάθεση υλικού από τρίτους, η εργασία πολλών ατόμων για τη συλλογή πρωτογενούς και όχι μόνο υλικού. Η ιστοσελίδα δεν θα μπορούσε να μείνει μακριά από τέτοιου τύπου συνεργασίες. Το υλικό που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα, γίνεται κατόπιν άδειας του δημιουργού ή κατόχου πνευματικών δικαιωμάτων. Δεν είναι όμως οι άδειες η μοναδική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση μιας ιστορικής έρευνας. Σε τοπικό επίπεδο, η ιστορία προέρχεται περισσότερο από βιωμένη εμπειρία και ανάμνηση και λιγότερο από την καταγραφή της γεγονοτολογικής ιστορίας που βρίσκεται σε βιβλία. Υπό αυτό το πρίσμα, οι φορείς ιστορικής μνήμης δεν είναι μόνο οι ιστορικοί τόμοι, τα επίσημα έγγραφα και τα μνημεία αλλά μαζί με αυτά είναι εξίσου σημαντικοί φορείς ιστορικής μνήμης οι ίδιοι οι άνθρωποι με την ατομική και συλλογική μνήμη που φέρουν. Η ανταπόκριση του κόσμου στη συλλογή υλικού αλλά και απόψεων με βοήθησε και με βοηθάει καθημερινά στην καταγραφή της τοπικής μας ιστορίας. Μέσα από αυτή τη σελίδα θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με έχουν βοηθήσει στην έρευνα μου για τη δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας.

Ευχαριστώ τους:

τον παππού μου κ. Νίκο Κριτσωτάκη που για χρόνια συγκέντρωνε βιβλία και υλικό πολύτιμο για την έρευνα μου.

τον κ. Μιχάλη Χουρδάκη Νίσπιτα για την άδεια να αναδημοσιεύσω εργασίες του.

τον κ. Μιχάλη Παπαμιτσάκη για την άδεια να αναδημοσιεύσω το φωτογραφικό υλικό του πατέρα του Κωστή Παπαμιτσάκη.

τον κ. Ιωάννη Τσιχλή που πρόθυμα που έδωσε το βιβλίο του Κωστή Λουμπούνη« Όσα στη ζωή μ’ άγγιξαν» και «Οικισμοί της Επαρχίας Μεραμπέλλου Κρήτης απογραφόμενοι από το 1577 μέχρι και το 1991» του Μ. Παπαδογιάννη.

τον κ. Μανώλη Ζερβάκη για πληροφορίες που μου έχει προσφέρει πρόθυμα.

την κ. Μαρία Σωρού για τα κείμενά της που πρόθυμα μου παραχώρησε.

τον κ. Κωστή Καρπόζηλο, διευθυντή των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας για το υλικό που μου παραχώρησε.

τον κ. Νικόλαο Βλάχο, κάτοχο της ιστοσελίδας http://www.nostimonimar-online.com για την άδεια ανταλλαγής και αναδημοσίευσης άρθρων.

τον κ. Ιωάννη Σταμέλο για την παραχώρηση άδειας για αναδημοσίευση κειμένων του.